Rubber laarzen | Rubberlaarzen | Rubber schoenen online kopen bij FashionBootZ.nl

98% procent van de collectie rubberlaarzen van FashionbootZ zijn gemaakt van natuurrubber of E.V.A-materiaal. Daardoor zijn onze rubberlaarzen van topkwaliteit. Natuurrubber en E.V.A. zijn duurzame materialen die voor extra comfort zorgen. De kaplaarzen voelen zacht aan en hebben een prettige loopzool. Ze gaan langer mee en bieden goede ondersteuning. De regenlaarzen gemaakt van E.V.A-materiaal zijn UV-bestendig en ongeveer 35 procent lichter dan de outdoorlaarzen van

Natuurrubber

Een natuurrubberen regenlaars kan worden gemaakt uit het sap van de rubberboom (bijvoorbeeld Braziliaanse rubberboom of Indische rubberboom). Het sap dat hieruit komt heet latex. 33% van dit sap bestaat uit rubber. De latex wordt daarna verdund met water en gefilterd. Het resultaat hiervan, ook wel natuurrubber, wordt tot dunne plakken gerold en gedroogd. Dit is qua productie minder efficiënt maar biedt wel meerwaarde qua kwaliteit. Zo krijgt de zool een steviger profiel en heeft de zool een dempende werking. De schacht verzorgt de stabiliteit rondom de enkel, bij de neus en hiel. Naast hoger comfort is het materiaal ook ademend. Natuurrubber is wel een natuur product. Dat houdt in dat het minder goed tegen warmte en kou verschillen kan, en je deze niet dient te laten drogen bij de verwarming. Onderhoud de laarzen goed met een silliconen spray, dat voorkomt uitdroging. 

E.V.A materiaal

FashionBootZ heeft ook regenlaarzen van E.V.A materiaal. Dit is nog duurzamer dan natuurrubber. Het beschermt tegen UV-straling en is ongeveer 35% lichter, in gewicht. Dit is een garantie voor draagcomfort. Daarnaast creëert dit materiaal luchtkamers tussen de regenlaars en je voeten. Een kaplaars in E.V.A. materiaal zal dan duurder zijn in de aanschaf in vergelijking met een PVC-regenlaars of een natuurrubberen regenlaars. Een merk dat regenlaarzen in EVA-materiaal aanbiedt, is Evercreatures.

Hoe komt de regenlaars dan definitief tot stand? Natuurrubber, EVA en synthetisch rubber zijn van zichzelf niet stevig genoeg. Daarom bedacht Charles Goodyear in 1839 een oplossing. Door wat zwavel toe te voegen aan het rubber en dit in een soort oven te bakken, verstevigt het rubber en komt een proces tot stand dat 'vulkaniseren' heet. Zwavel maakt verbindingen tussen de lange moleculen waaruit rubber bestaat. De rubberlaars wordt hierdoor stevig en elastisch.