Tretorn regenjassen en regenlaarzen

Tretorn regenkleding - merkinformatie

Het Zweedse bedrijf Tretorn maakt al regenkleding sinds 1891. De slogan van dit bedrijf is dan ook erg toepasselijk "Tretorn for everyday adventures". Outdoor kleding, zoals regenjassen en regenlaarzen maken een groot deel uit van de Tretorn collectie. Al meer dan 125 jaar zet dit Scandinavische bedrijf regenkleding op de kaart in heel Europa. Kleurrijke regenjassen in de kleuren geel, blauw, rood en groen zal je terugzien voor zowel dames en kinderen. Veelal gemaakt van polyester gecombineerd met PU met een zachte voering aan de binnenzijde. De regenlaarzen voor dames zijn meer basic qua kleur en qua kwaliteitsniveau te vergelijken met de groten der aarde zoals Aigle en Viking. Tretorn maakt regenkleding, regenlaarzen en sneakers. Tretorn heeft rubberlaarzen die te verkrijgen zijn in verschillende modellen, aangepast op de situatie. Zo zijn er laarzen die geschikt zijn voor werk en veiligheid, jagen of wandelen, sport en vrije tijd en het stadsleven.

Tretorn regenlaarzen en regenjassen

Tretorn is een innovatie-gedreven bedrijf. Onder innovatie verstaan zij niet alleen WAT zij maken, maar ook HOE zij het maken en WAAROM ze de middelen gebruiken zoals zij dat doen. Duurzaamheid hebben zij erg hoog in het vaandel staan, wat zij met de ‘Eco Essential’ regenkleding uiten. Voor hen houdt duurzaamheid in dat hun bedrijf zorgt voor kwaliteit van leven, terwijl het bestand is tegen de omgeving en zijn bronnen. Een duurzaam bedrijf dat lijkt op een organisch systeem waarin alle hulpbronnen (menselijk, natuurlijk en economisch) worden vernieuwd en voor eeuwig in evenwicht worden gebracht. Het is de missie van Tretorn om een inspirerend rolmodel te zijn voor hoe bedrijven kunnen communiceren met de natuur en een meer circulair proces kunnen creëren. Tretorn haalt de inspiratie uit het natuurlijke ecosysteem en daarnaast geloven zij sterk in een proces waarin niets verloren gaat. Producten moeten lang meegaan, worden hergebruikt en uiteindelijk gerecycled. Tevens zien zij afval als een hulpbron en als een kans voor nieuwe producten. Tretorn’s eerste doel is om voor het jaar 2020, 50% van hun regenkleding te transformeren in ‘Eco Essentials’


Voor Tretorn is het essentieel om duurzaam te handelen en de natuur zoveel mogelijk te verzorgen. Zij willen hun erfgoed en hun kennis gebruiken om een bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Daarom hebben zij Eco Essentials Initiative opgericht; hun duurzame innovatie-engine voor hun volgende 125 jaar groei. Daarbij willen zij een platform en initiatief zijn voor een revolutie in de manier van zaken doen. Zij vinden dat de wereld systemische verandering op grote schaal nodig heeft en dat de mens moet veranderen en ontwikkelen in hoe we omgaan met de natuur. Daarin ziet Tretorn graag dat men samenwerkt in plaats van concurreert. Het is een doorlopende missie zonder een einddoel!


Regenjas van de zee

Zie hier een video over een ‘Eco Essentials’ regenjas die gemaakt is van geregenereerd nylon van visnetten en kunststoffen van consumenten.